Menu

Over Struik Deventer

H. Struik en Zoon

Ooit begonnen als turfschipper en het vervoeren van scheepsbehoeften, steenkolen, cokes, turf, touwwerk, staaldraad en teer is H. Struik en Zoon BV inmiddels al jaren een allround zeilmakerij in Deventer.

Sinds 2005 is André Mooiweer directeur en eigenaar van de ambachtelijke zeilmakerij in Deventer, waar hij al sinds 1991 in dienst is. 

Met een team van ervaren medewerkers werkt André met veel passie en bevlogenheid aan producten voor zowel de industrie, de sport en recreatieve sector als particuliere klanten.

Een kwalitatief hoogwaardig product leveren dat aan de specifieke wensen en eisen van de klant voldoet, is steeds opnieuw de drijfveer van het team van allround zeilmakerij Struik in Deventer.

Het team

Het kleine allround team bij Struik werkt onder leiding van André Mooiweer aan de productie en reparatie voor allerlei maatwerktoepassingen van zeildoek. Denk bijvoorbeeld aan verandazeilen en tentdoeken, afdekzeilen voor machines en aanhangwagens.

Harrie Timmermans

Zeilmaker Harrie Timmermans werkt al zo’n zestien jaar bij Struik. Meedenken met de klant maakt zijn vak als ambachtelijk zeilmaker uitdagend en leuk. Hij is aanspreekpunt in de zeilmakerij voor klanten. Vooral de particuliere klant met allerlei uiteenlopende vragen helpt hij graag. Denk aan autokappen, afdekhoezen voor bijvoorbeeld boten en waterbakken voor kermisattracties. Meedenken over de invulling van maatwerkoplossingen voor verandazeilen, terrasoverkappingen en serrezeilen is aan de orde van de dag. Daarnaast komen er bijvoorbeeld steeds vaker particulieren met hun bakfiets naar Struik voor een afdekhoes. Harrie bespreekt met hen de mogelijkheden voor een op maat gemaakte afdekhoes op de bakfiets. Allerlei nieuwe toepassingen vinden zo hun weg van de klant naar de zeilmakerij.


Angelique Menop-Schoonen

Angelique Menop-Schoonen is al meer dan tien jaar werkzaam bij de zeilmakerij. Daarvoor heeft ze twintig jaar bij een tentenmaker gewerkt. Ze maakte daar tenten en voortenten, maar ook vouwwagens. Volop ervaring dus. Bij Struik maakt ze verandazeilen en afdekhoezen. Ook houdt ze zich bezig met het snij- en stikwerk. De productie van windzakken voor boorplatforms is echt haar ‘pakkie-an’ bij Struik. En voor reparaties van bijvoorbeeld (voor)tenten, dekkleden en zonneschermen ben je bij haar ook aan het goede adres.

Wobbe Timmermans

Wobbe Timmermans is inmiddels vijf jaar fulltime zeilmaker bij Struik. Hij is opgeleid als timmerman en kan zijn ervaring goed gebruiken bij de zeilmakerij. Wobbe houdt zich zowel bezig met de verkoop, het inmeten en de productie als de montage van zeildoeken. Voor bedrijven en voor particuliere klanten. 

Als zeilmaker houdt hij zich bezig met maatwerk voor aanhangers, verandazeilen, terraszeilen, afdekhoezen, schuifzeilen enz. Grote omvangrijke opdrachten spreken hem aan. "Ik denk graag mee met de klant." Stuur hem dus gerust een mail: w.timmermans@struikdeventer.nl.

De zeilmakerij

Veelzijdig en op maat

Bij Struik Deventer, waar vroeger alleen katoendoek werd verwerkt, zijn we inmiddels gespecialiseerd in het verwerken van alle moderne doeksoorten in allerlei kleuren. Op maat en volledig aangepast aan uw eisen. 

Voorbeelden van toepassingen zijn o.a.: autohoezen, autokappen, bakfiets, afdekhoezen, beschermhoezen, dekkleden, doorwerktenten, flexibele silo's, gaaskleden, hefballonnen, heftruck hoezen, huifkleden, industriegordijnen, isolatiezeilen, lasdekens, lasgordijnen, load bags, ontwateringszakken, radartenten, robothoezen, rolkleden, schuifzeilen, spandoeken, spuislurven, terrasoverkappingen, verandakleden, verandazeilen, windzakken, zonneluifels en nog veel meer. Veelzijdig en op maat!

En de rest?... Die maken we ook!

Mocht u nieuwe toepassingen of producten nodig hebben en wilt u deze met ons delen, dan nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan onze zeilmakerij. Vraag ons en daag ons maar uit. We denken graag met u mee!

Bijzondere maatwerkprojecten

Als zeilmakerij maken we tal van bijzondere maatwerkprojecten. Een aantal bijzondere projecten die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd, zijn:

  • de draaimolenhoezen voor draaiorgel de Turk uit Deventer.
  • Flexibele zijwanden voor een van de vrachtwagens tijdens de Parijs-Dakar rally.
  • De mobiele muziekkoepel in Diepenveen.

Creatief en oplossingsgericht!

  • We denken met u mee.
  • We geven altijd een eerlijk advies.
  • We zijn creatief en oplossingsgericht.
  • En... onze zeilmakerij is laagdrempelig en toegankelijk.

Uw specialist in maatwerk sinds 1876!